Levering van:

-Banden voor personenwagens en lichte bedrijfswagens

-Zomerbanden

-Winterbanden

-Stalenvelgen

-Lichtmetalenvelgen

-Banden voor boot-trailers

-Banden voor aanhangwagens

-Banden voor paardetrailers

-Banden voor caravans

De laatste tijd doen er veel verhalen de ronde over de voordelen van met stikstof gevulde banden. Heeft dat inderdaad voordelen of is hier sprake van gebakken lucht?
De zogenaamde voordelen van stikstof worden afgeleid uit theoretische verschillen tussen stikstof en zuurstof en zonder onderbouwing of toetsing in de praktijk gepresenteerd. De ANWB kent geen wetenschappelijk onderzoek naar de voordelen van met stikstof gevulde banden.
Bij spanningsverlies van een band spelen een aantal factoren een rol. Dit zijn vooral de afdichtingen tussen band en velg en tussen velg en ventiel en van het ventiel zelf. Ook het rijgedrag is van invloed: bij het raken van een stoeprandje of zelfs een verkeersdrempel zal door de vervorming van de band de afdichting kortstondig niet optimaal zijn en zal de inhoud ontsnappen, ongeacht of dat nu lucht of stikstof is.
Rekening houdend met het feit dat lucht voor het overgrote deel uit stikstof bestaat (het is grofweg een mengsel van 78% stikstof, 21% zuurstof en 1% argon) is de invloed van diffusie van de lucht door het rubber van de band minimaal. Daarbij komt dat volgens het theoretische model juist de zuurstof door diffusie zou verdwijnen. Dit zou als gevolg hebben dat op den duur alleen stikstof in de band overblijft, want van de bijgevulde lucht is ook weer 4/5e deel stikstof. Dus als we vanuit dat model even doorredeneren blijken we met z'n allen altijd al op stikstofbanden te hebben gereden.
Het belangrijkste is dat de bandenspanning geregeld wordt gecontroleerd en dat indien nodig de band weer op spanning wordt gebracht. Hiervoor is lucht een uitstekend middel, het is ruim voorhanden en het is gratis!